Jeruusalemmas jalakäijatele otsa sõitnud autojuht lasti maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakupaigas korraldasid Iisraeli paremäärmuslased eile õhtul meeleavalduse.
Rünnakupaigas korraldasid Iisraeli paremäärmuslased eile õhtul meeleavalduse. Foto: SCANPIX

Jeruusalemmas eile autoga jalakäijate sekka sõitnud palestiinlasest juht põhjustas ühe politseiametniku surma ja vigastusi veel üheksale inimesele, ründaja ise lasti maha, teatasid meedikud.

«Üks politseiametnik sai surma ja veel üheksa inimest vigastada,» ütles kiirabi pressiesindaja Zaki Heller.

«Kolm raskelt vigastatut toimetati Ein Keremi haiglasse ja üks neist suri varsti,» lisas haigla esindaja Yaron Weiss Iisraeli armeeraadiole. Politsei pressiesindaja Luba Samri täpsustas, et hukkunud mees töötas piiripolitseis.

Kiirabi kõneisiku Zaki Helleri sõnul sõitis auto mööda kergraudtee rööpaid ja sööstis siis Shimon Hatsadiki peatuses platvormil rongi oodanud inimsumma. Seejärel tuli viga saanud autojuht politsei sõnul sõidukist välja ja hakkas vehkima raudkangiga. Korrakaitsjad lasid mehe maha.

Politsei tuvastas ründajaks palestiinlase Ibrahim al-Akari, kes elas Shuafati põgenikelaagris Jeruusalemma idaosas.

USA välisminister John Kerry mõistis eile hukka autorünnaku Jeruusalemmas, nimetades seda terroriaktiks, mis ainult suurendab pingeid niigi plahvatusohtlikus regioonis.

«See oli mitte lihtsalt terroriakt ja vägivald, vaid see teeb asju hullemaks. See ainult suurendab pingeid,» ütles Kerry Pariisis enne kohtumist Jordaania välisministriga.

Pea samas kohas tehti kahe nädala eest sarnane rünnak, milles said surma naine ja väikelaps. Varasemalt on palestiinlased Jeruusalemmas inimeste ründamiseks kasutanud ka teetöödelt varastatud rasketehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles