Kiiev lükkas ümber teated kõnelustest separatistidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud Donetski rahavabariigi omakaitseväelased.
Isehakanud Donetski rahavabariigi omakaitseväelased. Foto: SCANPIX

Ukraina võimud järgivad Minski leppeid ning ei pea Donbassi separatistidega kõnelusi, teatas kaitseministeerium suhtlusvõrgustikus Facebook.

«Kaitseministeerium teatab ametlikult, et meediateated Ukraina poole ja separatistide vahelistest kõnelustest ei vasta tõele,» teatas kaitseametkond oma Facebooki kontol.

«Ukraina järgib Minski leppeid ja peab nende rakendamiseks läbirääkimisi vaid kolmepoolses formaadis Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ja Venemaaga,» lisas ministeerium.

Ukrainas tegutseva OSCE erivaatlusmissiooni asejuht Alexander Hug ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et Ukraina sõjaväeametnikud, mässuliste esindajad ja OSCE arutasid Donetskis suletud uste taga Minski lepete rakendamist ning OSCE missiooni laiendamist.

Ukraina kontaktgrupi osapooled - Ukraina, separatistid, Venemaa ja Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) - allkirjastasid 5. septembril Minskis relvarahu. Kaks nädalat hiljem allkirjastati relvarahu jõustamise memorandum, ent sõjategevus ei ole Ida-Ukrainas sellest hoolimata peatunud.

Minski lepete kohaselt peaksid sõdivad pooled lõpetama kõigi relvade kasutamise ning lepped näevad ette vaenupoolte vahele kuni 30 kilomeetri laiuse demilitariseeritud puhvertsooni loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles