Gorbatšov sõidab Berliini müüri langemise pidustustele Putinit kaitsma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov ja Vladimir Putin 2004. aastal.
Mihhail Gorbatšov ja Vladimir Putin 2004. aastal. Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu viimane liider Mihhail Gorbatšov teatas täna, et kavatseb sel nädalal Saksamaale Berliini müüri langemise pidustustele sõites kasutada juhust Venemaa presidendi Vladimir Putini kaitsmiseks.

Gorbatšovi sõnul on Washington Moskvaga valesti käitunud ja Putin on parim mees riigi huvide kaitseks, kirjutab täna Briti väljaanne The Telegraph. Gorbatšov ütles, et on veendunud, et Ukraina kriis on andnud USA-le tänuväärse ettekäände Venemaa kallal nokkida.

«Venemaa nõustus uute suhetega ja lõi uued koostööstruktuurid. Kõik olekski hästi, aga kõigile USAs see ei meeldinud,» sõnas ta täna uudisteagentuurile Interfax antud intervjuus. «Neil on teised plaanid, neil on vaja teistsugust olukorda, mis võimaldaks neil kõikjale sekkuda. Toob see siis häid või halbu tulemusi kaasa, sellest nad ei hooli,» sõnas Gorbatšov Washingtonile viidates.

Gorbatšov ütles, et Euroopa Liidu juhtide ja teiste oluliste inimestega Saksamaal kohtudes kavatseb ka Venemaad ja selle juhti kaitsta. «Ma olen selles täiesti kindel, et Putin kaitseb Vene huvisid paremini, kui keegi teine seda teeks,» sõnas ta.

Sel nädalalõpul võtab 83-aastane Gorbatšov osa Berliini müüri langemise 25. aastapäeva pidustustest. Perestroika- ja glasnostipoliitikat ajanud Gorbatšov kohtub seal Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli ja presidendi Joachim Gauckiga. Ka tervitab ta kuulsa Checkpoint Charlie piiriületuspunkti juures rahvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles