Kreml eitas Navalnõile raha andmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: SCANPIX

Meedias avaldatud info, nagu oleks võimud rahastanud opositsiooniaktivisti Aleksei Navalnõid, ei vasta tõele, kinnitas Kremli ametnik täna.

Anonüümsust palunud Kremli ametnik nimetas taolisi väiteid täiesti alusetuteks ning seostas neid sooviga koguda hääli. Samas lisas ta, et meedias avaldatud dokumente tuleb kontrollida. Ka Navalnõi esindajad on taolisi väiteid eitanud.

Info nagu oleks Kreml 2013. aastal ka Moskva linnapeaks kandideerinud Navalnõid riigi rahadega toetanud ilmus Kremli-meelses Vene tabloidväljaandes LifeNews täna hommikul. Hiljem artikkel «Kreml rahastab salaja Navalnõid» kustutati.

«Isiklikult ma usun, et meil on Navalnõi kohta vettpidavad tõendid ja LifeNewsil on õigus,» põhjendas väljaande peatoimetaja Anatoli Suleimanov oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol, miks artikkel kustutati.

Navalnõi on kohtus korduvalt süüdi mõistetud ja on praegu koduarestis. Möödunud aastal määrati talle viieaastane tingimisi karistus metsakombinaadiga seotud kelmuses 2009. aastal, kui ta oli Kirovi liberaalse kuberneri Nikita Belõhhi juures nõunikuks. Tänavu mõisteti talle rahatrahv linnaduuma liikme laimamises.

Navalnõi on kõiki talle esitatud süüdistusi nimetanud president Vladimir Putini kättemaksuks Kremli kritiseerimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles