Delhi kohus ei leidnud naise surmaga lõppenud vägistamises mehel süüd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India tudengite möödunudaastane vägistamisvastane protest.
India tudengite möödunudaastane vägistamisvastane protest. Foto: SCANPIX

Delhi ülemkohus tühistas täna vägistamises süüdi mõistva otsuse, väites et kohtualune polnud üldse seksuaalselt rünnanud naist, kellel olid vagiinas vigastused ning kes suri jõuga peale sunnitud seksuaalvahekorra tagajärjel.

30. oktoobri otsusega teatas ülemkohus veel, et kuigi 65-70 aastate vahemikus oleval naisel leiti vägivaldse penetratsiooni tagajärjel tekkinud vigastusi, viitab asjaolu, et tema keha ühelgi teisel kohal neid ei leitud sellele, et ta ei hakanud vägistamise ajal vastu, kirjutab Wall Street Journal.

«Seetõttu oleme otsustanud, et ei ole veenvalt tõestatud, et kohtualune sooritas vägivaldse vahekorra lahkunuga tolle soovi vastaselt või ilma tema nõusolekuta,» selgitasid otsust kohtunikud Justice Pradeep Nandrajog ja Justice Mukta Gupt.

New Delhi advokaat ja naiste õiguste eest seisja Vrinda Grover ütles, et kohus vaatles naise kehal olnud vigastusi vales kontekstis. «Miks peaks puuduvad vigastused nõusolekule viitama?» küsis Grover ja lisas, et vägivaldne suguühe peaks olema piisav tõend selle kohta, et naine seksida ei tahtnud.

Eriti tekitas Groveris küsimusi üks rida otsusest. Kohtunikud järeldasid nimelt, et kuna naise vanus jäi 65-70 eluaasta vahemikku, oli ta selgelt ületanud menopausiea. Kuigi kohtunikud ei öelnud otse välja, et menopausi läbinud naist ei ole võimalik vägistada, siis juba selle asjaolu väljatoomine, et naisel polnud enam menstruatsiooni, viitab Groveri sõnul asjaolule, et kohtunikud ei saa aru, millise kuriteoga vägistamise näol tegu on ja et vägistada saab nii ühekuulist kui ka 80-aastast inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles