Gruusia kutsus Venemaalt tagasi kõik diplomaadid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia suursaadik Venemaal Erosi Kitsmarišvili kutsuti kodumaale juba juunis.
Gruusia suursaadik Venemaal Erosi Kitsmarišvili kutsuti kodumaale juba juunis. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia asevälisminister Grigol Vašadze teatas vastusena Venemaa otsusele tunnustada separatistlike Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust kogu diplomaatilise korpuse tagasi kutsumisest kodumaale.

«Gruusia diplomaadid kutsutakse Venemaalt tagasi laupäeval,» ütles Vašadze Interfaxile, kuid kinnitas, et kahe riigi välisministeeriumite vahel kontaktid säilivad.

Gruusia otsus katkestada Venemaaga diplomaatilised suhted tähendab ka seda, et Venemaa on sunnitud sulgema oma saatkonna Thbilisis.

Kolmapäeval teatas Gruusia välisminister Eka Tkešelašvili diplomaatiliste suhete taseme alandamisest Venemaaga. Tema kinnitusel jäi Moskvas asuvasse Gruusia saatkonda vaid kaks diplomaati.

Gruusia parlament võttis eile ühehäälselt vastu resolutsiooni, mis kutsus üles katkestama Venemaaga diplomaatilised suhted ja kuulutas Gruusia territooriumil viibivad Vene sõdurid okupatsioonivägedeks.

Vaatamata Gruusia parlamendi vastu võetud resolutsioonile avaldas Venemaa lootust, et riikide vahel säilivad diplomaatilised suhted.

Tänase Gruusia välisministeeriumi otsuse üle avaldas Venemaa kahetsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles