Vene õhutõrjesüsteemide S-300 Süüriale tarnimine on lahtine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mees täna Aleppos valitsusvägede rünnaku järel surnukeha minema toimetamas.
Süüria mees täna Aleppos valitsusvägede rünnaku järel surnukeha minema toimetamas. Foto: SCANPIX

Veel ei ole teada, kas Venemaa on langetanud otsuse õhutõrjeraketisüsteemide S-300 Süüriale tarnimise jätkamise kohta, ütles üks sõjatehnikakoostööga tegeleva valitsusameti allikas.

«Isegi kui otsus on tehtud, ei tea meie sellest midagi,» ütles allikas täna Interfaxile.

Ta kommenteeris Süüria välisministri Walid Muallemi väidet, et Moskval on kavas hakata lähemas tulevikus Damaskust S-300 õhutõrjesüsteemidega varustama. «Meile ei ole antud viimasel ajal korraldust relvastuse Süüriasse toimetamist ette valmistama hakata,» sõnas allikas.

Allikas kinnitas aga, et leping õhutõrjeraketisüsteemide S-300 Süüriale tarnimiseks on olemas, relvad on valmis ja osa on juba kohale toimetatud. «Kui tehakse poliitiline otsus tarneid jätkata, tehakse see juba lähemas tulevikus teoks.»

Välismeedia andmetel on Venemaa Süüriaga sõlmitud lepingu põhjal kohustatud tarnima talle 900 miljoni dollari (725 miljoni eurot) eest õhutõrjesüsteeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles