Üle saja politsei- ja piirivalvekadeti annab täna ametivande

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikadetid Sven Janson , Tanel Lips ja Erko Sillandi.
Politseikadetid Sven Janson , Tanel Lips ja Erko Sillandi. Foto: Urmas Luik / Postimees

103 sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži kadetilt võtab täna ametivande siseminister Hanno Pevkur.

«Astudes politseiteenistusse, annan mina, (ees- ja perekonnanimi), vande olla ustav Eesti põhiseaduslikule korrale, juhinduda kõrvalekaldumatult seadustest ning rakendada minule antud võimu õiglaselt ja erapooletult ning täita ausalt ja kohusetundlikult teenistuskohustusi.» Sellise vandega liidetakse kadetid täna tulevaste kolleegidega ametis.

Tseremoonial tervitavad kadette lisaks siseministrile ka Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur, politsei- ja piirivalvekolledži politseikolonel Aivar Toompere, politsei- ja piirivalveameti peadirektor politseikolonel Elmar Vaher ning politsei- ja piirivalveameti lõuna prefektuuri prefekt politseikolonelleitnant Tarmo Kohv.

Kadetid annavad ametivande enne esimest õppepraktikat ja allkirjastatud ametivannet säilitatakse ametniku teenistuskäiku kajastavas toimikus kogu teenistuse jooksul.

Vande andmise tseremoonia toimub politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse koolis algusega kell 11.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles