Ukraina kaitseminister arutas USA erukindraliga Venemaa sekkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski kooli spordiväljak, kus mürsu tõttu sai surma kaks ja viga neli last.
Donetski kooli spordiväljak, kus mürsu tõttu sai surma kaks ja viga neli last. Foto: SCANPIX

Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak ja endine NATO Euroopa liitlasvägede ülem erukindral Wesley Clark arutasid Kiievis Ukraina sõjalist operatsiooni riigi idaosas ja Venemaa sekkumist.

«On juhtunud, et riik, mida me pidasime sõbralikuks, on pannud Ukraina suhtes toime agressiooni ja peab meie vastu väljakuulutamata sõda, toetades igal võimalikul viisil ebaseaduslikke relvarühmitusi,» ütles Poltorak.

Kaitseministri sõnul mõistab Ukraina tugevalt hukka terroristide tegevuse, nagu mürsutule Donetski kooli pihta, milles sai surma kaks ja viga neli last.

Venemaa jätkab terroristide toetamist Donbassis, ütles Poltorak. «Idanaaber toetab aktiivselt terroriste, varustades neid relvade, suurtükkide ja tankidega, koondades vägesid piirile ja tehes kõike, et Ukrainat destabiliseerida,» lausus ta.

Kaitseminister väljendas kahetsust, et mõned Ukraina kodanikud riigi idaosas on langenud Vene propaganda mõju alla ning osalevad sageli terroristide ja Vene palgasõdurite provokatsioonides.

Poltorak tänas Clarki USA jõupingutuste eest Ukraina toetamisel ja kinnitas Kiievi valmisolekut edasiseks koostööks Washingtoniga.

Clark ütles, et kogu maailm on jälginud arenguid Ukrainas ja riigi võitlus iseseisvuse eest on maailmapoliitika üks tähtsamaid sündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles