Liitlasriikide eriväelased rääkisid Eestis tavatust sõjapidamisest

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid õppusel Kevadtorm 2013
Sõdurid õppusel Kevadtorm 2013 Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Sel nädalal kogunesid Tartusse Eesti ja liitlasriikide eriväelased, et arutada kaasaegse sõjapidamise muutuvate trendide üle.

«Seminari eesmärk oli ühtlustada arusaamu kaasaegsetest konfliktidest, mida ei saa nimetada enam otseselt sõjaks, ning nendes konfliktides toimuvatest protsessidest, millega seondub palju uusi mõisteid ja termineid,» ütles kaitseväe erioperatsioonide väejuhatuse ülem kolonelleitnant Riho Ühtegi peastaabi pressiesindaja vahendusel.

«Just akadeemilise ning praktilise mõistmise ühtlustamine nendest protsessidest, mõistetest ja terminitest aitab valdkonnaga kõige enam kokku puutuvatel kaitseväelased üksteist mõista ja tavatus sõjapidamises orienteeruda.» Seminari avas käesoleva aasta augustis ametisse asunud uus USA erivägede Euroopa väejuhatuse ülem, kindralmajor Gregory J. Lengyel, kes viibis paaripäevasel tutvumisvisiidil Eestis.

Kindralmajor Lengyel kohtus kaitseministri, kaitseväe juhtkonna, Kaitseliidu ülema ja Eesti eriüksuslastega. Balti kaitsekolledžis peetud seminar korraldati koostöös Ameerika Ühendriikide Euroopa erivägede staabi ja Ameerika Ühendriikide erioperatsioonide ülikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles