Straujuma: Lätis ei ole tsiviilpartnerlusseadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laimdota Straujuma
Laimdota Straujuma Foto: SCANPIX

Lätis ei ole seadust tsiviilpartnerluse kohta, ütles peaminister Laimdota Straujuma BNSile kommentaariks välisminister Edgars Rinkēvičsi äsjasele teatele, et ta on gei.

Peaminister tõdes, et Läti peaks looma õigusliku raamistiku igat liiki partnerluse reguleerimiseks. Tema sõnul puudutab see ka heteropaare, kes elavad koos, kuid pole ametlikult abielus.

Straujuma tõi partnerlusseaduse puudumise mõjust rääkides näiteks Maxima kaubanduskeskuse varingus hukkunud inimesed, kelle partnerid ei saanud valitsuse määratud hüvitist ja pidid seda kohtu teel nõudma.

«Kuidas perekondi sellises olukorras kaitsta, on küsimus, mida tuleks arutada nii üldsuse kui seadusandjatega,» ütles ta ja rõhutas, et eriti tähtis on ühiskondlik arutelu.

Rinkēvičsi eileõhtust teadet kommenteerides ütles peaminister, et hindab kõrgelt ausust ja julgust, eriti nii ühiskondlikult vastuolulistes valdkondades.

Straujuma ütles, et ehkki Läti põhiseadus määratleb abielu kui liitu mehe ja naise vahel, on demokraatlikus riigis igaühel õigus eraelule ja kõik on võrdsed seksuaalsest sättumusest ja usutunnistusest sõltumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles