Narva linnavolinik võeti vahi alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla kamber
Viru vangla kamber Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus andis täna loa võtta Narva linnavolinik Aleksandr Moissejev eeluurimise ajaks vahi alla.

«Taotlesin isiku vahistamist, kuna on alust arvata, et kahtlustatav võib vabaduses viibides jätkuvalt toime panna uusi kuritegusid,» põhjendas Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Antti Aitsen pressiesindaja vahendusel tõkendi valikut.


Kaitsepolitsei pidas Moissejevi kuriteos kahtlustatavana kinni eile.
Tuginedes praeguseks ajaks kogutud kriminaalasja materjalidele oli Moissejevi poolt altkäemaksu andmise eesmärgiks mõjutada Ida Politseiprefektuuri majanduskuritegude talitust nende menetluses olevas kriminaalasjas altkäemaksu andjat rahuldavat menetlusotsust tegema.

Kriminaalmenetlust alustati tänavu augustis karistusseadustiku paragrahvialusel, mis käsitleb altkäemaksu andmist. Altkäemaksu andmise eest näeb karistusseadustik ette ühe kuni viie aastase vangistuse. Kriminaalmenetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur ja menetleb kaitsepolitseiamet.

Meedia andmetele püüdis munitsipaalosalusega ettevõtete ASi Heakorrastus ja ASi Narva Vesi nõukokku kuuluv Aleksandr Moissejev anda 100 000 krooni altkäemaksu Ida prefektuuri majanduskuritegude talituse vanemkomissarile Jevgeni Fedorenkole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles