President Ilves sõidab täna Dubaisse

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Jaanus Lensment / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves sõidab täna Dubaisse, et juhatada Maailma Majandusfoorumi küberjulgeoleku nõukogu koosolekut, mille juhiks ta tänavu asus.

Dubais toimub Maailma Majandusfoorumi korraldatud globaalsetele teemadele keskenduvate nõukogude aastakoosolek, teatab presidendi kantselei. Nõukogude võrgustik (Network of Global Agenda Councils) loodi Maailma Majandusfoorumi poolt 2008. aastal, praeguseks kuulub võrgustikku 80 nõukogu. Igas nõukogus on 15-20 ülemaailmselt tunnustatud eksperti era- ja avalikust sektorist, kes vahetavad ideid enim tähelepanu vajavatel globaalsetel ja regionaalsetel teemadel. Eesmärgiks on integreerida erinevaid nägemusi globaalsesse koostöösse ja otsustus-protsessi.  

Korra aastas kogunevad kõik nõukogud Dubais. Ühte neist, küberjulgeoleku teemalist nõukogu, juhatabki Eesti riigipea. Pühapäeval toimub selle nõukogu esimene kohtumine.

Lisaks nõukogu koosoleku juhatamisele osaleb president Ilves Interneti tuleviku teemalisel  avalikul diskussioonil ning kohtub eri riikide liidritega.

Tagasi Eestisse jõuab riigipea teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles