Venemaa komandör: suudaksime NATO Musta mere laevastiku hävitada 20 minutiga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõjalaev Mustal merel.
Venemaa sõjalaev Mustal merel. Foto: AP / Scanpix

Endine Venemaa komandör ütles täna, et Venemaa suudaks praegu Mustal merel viibivad NATO laevad hävitada 20 minutiga.


«Vaatamata näivale tugevusele, pole NATO merelaevastik Mustal merel lahinguvääriline,» ütles admiral Eduard Baltin, kelle kinnitusel peaks üksikust raketist ja kahest sõjalaevast selle hävitamiseks piisama, vahendas RIA Novosti.

«20 minutiga oleks vesi puhas,» ütles Baltin, rõhutades Venemaa raketiarsenali võimsust, kuid kinnitas, et Venemaa ei ründa esimesena.

Venemaa on väljendanud muret NATO sõjalaevade arvu suurenemise üle Mustal merel. Vene sõjaväelaste andmetel toimetatakse nende laevadega humanitaarabi katte varjus Gruusiasse sõjarelvastust.

Venemaa armee peastaap teatas teisipäeval, et Mustal merel on kokku kümme NATO laeva: kolm USA sõjalaeva, Poola fregatt «Kindral Pulaski», Saksamaa fregatt «FGS Lübeck», Hispaania raketifregatt «Admiral Juan de Borbon» ja neli Türgi merejõududele kuuluvat alust.

Kindralstaabi andmetel pidi lähiajal nendega liituma veel kaheksa laeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles