Jõesaar esitas avalduse ERRi nõukogu juhi kohalt lahkumiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar
Andres Jõesaar Foto: Peeter Langovits / Postimees

Hukkunuga liiklusõnnetusse sattunud Eesti rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu esimees Andres Jõesaar esitas avalduse oma kohalt lahkumiseks, nõukogu arutab lahkumisavaldust järgmisel teisipäeval.

Jõesaar ütles BNSile, et esitas lahkumisavalduse 19. juulil pärast Tallinnas Kristiine linnaosas juhtunud traagilist liiklusõnnetust.

«Liiklusõnnetuse uurimine kestab ja ma leidsin, et on parem, kui ma uurimise ajal rahvusringhäälingu nõukogu esimehe kohal ei ole,» lausus Jõesaar. Ringhäälingunõukogust Jõesaar siiski lahkuda ei kavatse ning kui ERRi nõukogu avalduse rahuldab, jätkab ta nõukogu liikmena.

Tema sõnul on nüüd ERRi nõukogu otsustada, kas lahkumisavaldus rahuldada või mitte.

Rahvusringhäälingu seaduse järgi võib ERRi nõukogu esimehe tagasi kutsuda oma koosseisu häälteenamusega. Nõukogu liikmed valivad endi hulgast esimehe samuti nõukogu koosseisu häälteenamusega. Ringhäälingunõukogu liikmed nimetab riigikogu parlamendi kultuurikomisjoni ettepanekul Nõukogusse kuulub üks esindaja igast riigikogu fraktsioonist ning neli asjatundjat rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast. ERRi nõukogusse kuuluvate parlamendi liikmete volitused kehtivad kuni riigikogu koosseisu volituste lõppemiseni, asjatundjate volitused kestavad viis aastat.

Tallinnas hukkus 17. juuli pärastlõunal Eesti rahvusringhäälingu nõukogu esimehe Andres Jõesaare sõiduautolt löögi saanud rollerijuht. Õnnetus juhtus kell 16.03 Nõmme tee ja Linnu tee ristmikul, kus 50-aastane Jõesaar sõitis Volvoga ristmikule ning põrkas seal kokku rolleriga Aprilia, mida juhtis 17-aastane noormees.

Rolleri juht hukkus kohapeal ning rolleril sõitnud 16-aastane neiu toimetati haiglasse. Kontrolliks viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ka Volvo roolis olnud Jõesaar.

Politsei algatas liiklusõnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles