Rootsi politsei otsib kurgipurki peidetud raha omanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonid rahakoti vahel.
Rootsi kroonid rahakoti vahel. Foto: SCANPIX

Rootsi politsei ja prokuratuur lahendasid laiaulatusliku narkoloo, kuid pole suutnud leida 250 000 krooni sisaldanud kurgipurgi omanikku, kirjutab Eskilstuna-Kuriren.  

Purk leiti eelmisel kevadel metsast seoses narkootikumidega seotud kriminaalkuriteo uurimisega. Politseinikud konfiskeerisid läbiotsimistel relvi, narkootikume ja raha, mida leidus nii külmikutes, kappides, sahtlites, jopede taskutes, koerakakakottides.  

Uurimisega olid seotud nii Östergötlandi kui Södermanlandi lääni politseinikud.   

Erinevalt teistest leidudest oli hoolikalt suletud vana kurgipurk peidetud Fleni lähistel asuvasse metsa ja seal maha maetud. Sellelt on otsitud viiteid DNA kohta ja ka sõrmejälgi, kuid seda pole suudetud siduda narkojõugu ühegi liikmega.   

Nädal tagasi karistas kohus seitset inimest pika vanglakaristusega. Konfiskeeritud ained või esemed kas hävitatakse või antakse üle Rootsi riigile.   

Prokuröri arvates on tegemist nö narkorahadega ja need kuuluvad riigile. Ringkonnakohus on aga teisel arvamusel. Kuna purgi asukoht oli tähistatud ära kollase teibiga, siis tõenäoliselt on purk ja raha kellegi oma ehk leitud ese, aga mitte varastatud kraam.

Södermanlandi politsei pressiesindaja Fredrik Wallén rõhutas, et aferistidel pole mõtet tulla õnne otsima, kuna purk leiti äärmiselt erilistest oludest.  

Samas piirkonnast leiti maa sisse peidetuna ka mitmeid narkokoguseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles