Toobal: Rakvere linnapea muutus Reformierakonnale ohtlikuks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna peasekretär Priit Toobal
Keskerakonna peasekretär Priit Toobal Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal märkis Rakvere linnapeale Rannar Vassiljevile umbusaldusavalduse esitamist kommenteerides, et Rakveres kohalikud valimised võitnud sotsiaaldemokraatide koalitsioonist heitmine on põhjustatud Reformierakonna soovist enne riigikogu valimisi seada ametisse oma linnapea.

Toobali sõnul näitab Rakveres toimuv taas kord Reformierakonna olematut poliitilist kultuuri. «Kuigi koostöö Rakvere linnas koalitsioonierakondade vahel sujus meie hinnangul seni konstruktiivselt, leidsid reformierakondlased SDE fraktsiooni kahe liikme ülemeelitamisega lahenduse sotsidest vabanemiseks.»

«Reformierakonna soov haarata võimu üleostmise teel oli tingitud ka hirmust, et Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid suutnuks ühiselt moodustada tugeva, töise ja maailmavaatelise linnavõimu, mis pole enne valimisi oravatele sobilik.»

«Sama taktikat kasutas Reformierakond möödunud aastal ka riigikogus, kui tülikaks muutunud SDE visati koalitsioonist välja ning võimul püsimiseks puuduolevad hääled osteti rohelistelt ning rahvaliitlane Tarmo Mänd meelitati üle,» meenutas Toobal.

«On selge, et enne parlamendi valimisi soovitakse panna linnapea ametisse reformierakondlane, kel pole oluline rakverelaste käekäik, vaid häälte kogus, et pärast mõnekuist ametiaega linnarahvast lollitades Toompeale suunduda.»

«Tean, et sotside hulgas oli siiani ka neid, kes leidsid, et just Reformierakonnaga tuleks koostööd teha. Usun, et pärast tänast sündmust Rakveres ja meenutades ka Võru linnas toimunut, kus samuti oravate eestvedamisel kukutati sotside linnapea, ei ole enam neid sotsiaaldemokraate palju, kes Reformierakonnas partnerit näeksid,» lisas Toobal.

«Sotsiaaldemokraadid on Jüri Pihli juhtimisel muutunud põhimõttekindlamaks ja oma nime väärilisemaks. Seepärast ei ole nad enam reformile mugavad partnerid, kes alati ja kõiges kaasa noogutavad,» selgitas Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles