Donetskisse liigub mitu soomuskolonni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Numbrimärkideta veokid vedasid eile haubitsaid läbi Makiivka asula.
Numbrimärkideta veokid vedasid eile haubitsaid läbi Makiivka asula. Foto: SCANPIX

Mitu kolonni soomustatud lahingtehnikat liigub läbi Ida-Ukraina separatistide kontrolli all olevate alade Donetskisse, teatas uudisteagentuuri AFP korrespondent.

Ajakirjanik teatas, et nägi 21 veoautot, kuut tanki ja 14 haubitsat, mis liikusid lääne suunas separatistide rindepositsioonide suunas.

Separatistide niinimetatud valimiste järel toimunud mässuliste ja vene vägede aktiveerumine Ida-Ukrainas tekitab kartusi, et algamas on uus intensiivse võitluse periood.

Nädalavahetusel oli Donetski äärelinnas kuulda ägedat suurtüki- ja miinipildujatuld, vaatlejate sõnul on separatistid oma positsioone tugevdanud.

AFP ajakirjanikud teatsid eile, et nägid separatistide kontrolli all olevas Makiivka linnas umbes 20 sõidukist ja 14 haubitsast koosnevat kolonni, mis suundus Donetski poole. Võimalik, et tegemist on sama kolonniga, mida nüüd positsioonidele lähenemas nähti.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) väljendas laupäeval muret seoses tähistamata tanki- ja soomukikolonnide liikumisega läbi separatistide alade. OSCE tegi avalduse päev pärast seda, kui Ukraina armee teatas suurest tanki- ja raskerelvastuse kolonni sisenemisest Venemaalt separatistide kontrolli all olevasse piirkonda.

Venemaa eitab osalemist Ida-Ukraina relvakonfliktis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles