Kanada Hornetid pildistasid Leedu kohal Vene luurelennukit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada kuninglike õhujõudude hävituslennukid CF-18.
Kanada kuninglike õhujõudude hävituslennukid CF-18. Foto: SCANPIX

Kanada õhujõudude kaks hävituslennukit CF-18 Hornet, mis sooritasid Leedu kohal tavapärast treeninglendu, haakisid end sappa õhupiiri rikkunud Vene luurelennukile IL-20.

Ajalehe Toronto Sun andmetel leidis intsident aset eelmisel laupäeval. Seda kinnitas ajalehele ka Kanada kaitseministeerium.

Hornetid olid tõusnud õhku Šiauliai lennuväebaasist, et teha tavapärast treeninglendu. Samal ajal said piloodid teate Leedu õhuruumi ebaseaduslikult sisenenud Vene lennukist IL-20, mida muu hulgas kasutatakse elektrooniliseks luureks.  Ühel hetkel oligi Vene lennuk, mis NATO riikides kannab nime COOT-A, Hornetite kohal.

Il-20 eemaldus Läänemerele rahvusvahelisse õhuruumi ja Hornetid saatsid seda viis minutit, tehes ka pilte. Seejärel said hävitajad korralduse naasta lennuväebaasi.

Mõni päev varem lendas IL-20 Läti ranniku lähistel, mistõttu käisid seda kontrollimas sealsest lennuväebaasist õhku tõusnud NATO hävitajad.

Sarnast tüüpi luurelennuk lendas ka Läänemere kohal, kui Rootsi merevägi kammis läbi Stockholmi saarestikku, otsides tõendeid võõra veealuse tegevuse kohta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles