Juba teine vahejuhtum Eesti ja Ukraina lipuga ärritab tudengiseltsi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6.mail kella 8.30 paiku mäkerdas kellegi pahatahtlik käsi Jakobi mäel asuva EÜS Põhjala maja küljes olnud Eesti ja Ukraina lipud punase värviga kokku.
6.mail kella 8.30 paiku mäkerdas kellegi pahatahtlik käsi Jakobi mäel asuva EÜS Põhjala maja küljes olnud Eesti ja Ukraina lipud punase värviga kokku. Foto: Kristjan Teedema

Tundmatud tööriietes mehed püüdsid tudengiorganisatsiooni EÜS Põhjala Tartu konvendihoonest ära viia Ukraina ja Eesti lippe, kuid see ei õnnestunud tänu kohal olnud seltsiliikme meelekindlusele.

«Eile õhtul kell 20.15, kui lipud olid seinalt maha võetud, lasti Tartus Jakobi tänaval asuva konvendihoone ukse taga vahetpidamata kella,» rääkis EÜS Põhjala vilistlaskogu aseesimees Kaarel Piip.

«Kaks tunkedes meest, ütlesid vene aktsendiga eesti keelt kõneldes, et nemad on töömehed, kes saadeti lippe ära tooma. Ukse avanud liige ütles, et nad lahkuks. Ilmselt tekkis neil mingi sõnavahetus, kui liige hakkas ust kinni tõmbama, püüdsid nad seda takistada, aga see ei õnnestunud ja uks sai kinni,» rääkis Piip.

Üks meestest oli lühemat kasvu, blondide juustega, veidi jässakam ja ümmarguse näoga, jalas  olid tal oranžid tunked. Teine mees oli kõhnemat kasvu, siilisoenguga, jalas olid tumedad tunked ning seljas must kapuutsiga jope.

Piip ei osanud öelda, kellel ja milleks nende seltsi lippe oli tarvis kätte saada. «Aga kuna meil kevadel oli juba vahejuhtum, kui lipud punase värviga määriti, siis tundub see kahtlane ja ärritav,» põhjendas Piip.

Nimelt määriti ühel maikuu hommikul seltsi majaseinale heisatud Eesti ja Ukraina lipud punase värviga. Alates 3. märtsist on selts igal hommikul heisanud Jakobi tänaval asuvale Tartu seltsikorterile Ukraina lipu, et näidata toetust Ukraina iseseisvusele.

Seetõttu tegi seltsi esindaja avaldused ka eilse juhtumi kohta nii politseile kui kaitsepolitseile. Politsei märkis juhtumi ära, sest otsest kuritegu toimunud polnud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles