Garibašvili süüdistas lahkunud ministreid riigivastases tegevuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Irakli Garibašvili.
Gruusia peaminister Irakli Garibašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia peaminister Irakli Garibašvili süüdistas tagandatud kaitseministrit Irakli Alasaniat ja eelmisel nädalal ametist lahkunud välisministrit Maia Pandžikidzet riigivastases tegevuses.

«Tahan otse välja öelda, et alati, kui Irakli Alasania käis USA-s ja Euroopas, rääkis ta, et meie valitsus peaks võtma aluseks Mihhei Saakašvili reformid. Ta ei rääkinud midagi tapmistest, piinamistest, sadismist ja inimõiguste rikkumisest Saakašvili ajal ega sellest, et neid praegu uuritakse. Samamoodi esindas meie valitsust ka Maia Pandžikidze,» ütles peaminister.

Garibašvili sõnul pani Alasanialt ja Pandžikidzelt saadud info USA-d ja Euroopat uskuma, et Gruusia endisi võime kiusatakse ebaseaduslikult taga.

«Kahtlustan, et Alasania ja Pandžikidze tegutsesid täiesti sihilikult ning takistasid USA-l ja Euroopal tõde teada saamast. Mul oli Pandžikidze suhtes sageli kahtlusi ning Alasania rääkis täiesti avalikult, et Gruusiaeelmise administratsiooni poliitika oli suurepärane ja uus valitsus peaks seda jätkama,» ütles Garibašvili, kelle sõnul ta nimetab lähipäevil välisministri kohale uue kandidaadi.

Garibašvili tagandas eelmisel nädalal Alasania kaitseministri kohalt.

Tagandamisele järgnes välisminister Pandžikidze ja Euroopa integratsiooni ministri Aleksi Petriašvili tagasiastumine ning nende Meie Gruusia-Vabad Demokraadid erakonna lahkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles