Netanyahu lubas araablaste vägivallale karmilt vastata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli päästeteenistus koristab tänase pussitamise jälgi.
Iisraeli päästeteenistus koristab tänase pussitamise jälgi. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu lubas pärast juudiriigi sõduri pussitamist Tel Avivi raudteejaamas karmi vastust araablaste jätkuvale vägivallalainele.

Netanyahu ütles kohtumisel oma Likudi partei liikmetega, et kasutab Ida-Jeruusalemma, Iisraeli põhjaosa ja Tel Avivi raputava vägivalla lõpetamiseks kõiki käepäraseid vahendeid.

Peaminister lubas võtta kasutusele ka uued meetmed, teiste seas vägivallale ässitajate kodude lammutamine. Varjatud ähvardusena araablastest meeleavaldajatele Iisraelis ja Ida-Jeruusalemmas lisas Netanyahu, et ründajad peaksid kaaluma kolimist Läänekaldale või Gaza sektorisse.

«Uskuge, me ei veeretaks teie teele takistusi,» ütles peaminister.

Täna pussitati Tel Avivi raudteejaamas Iisraeli sõdurit, kelle seisund on haigla teatel raske. Politsei teatas, et ründaja oli Läänekaldalt pärit palestiinlane.

Pingete taustal on Iisraeli asundusplaanid ja oht moslemite pühapaigale Al-Aqsa mošeele.

Iisrael ja Gaza äärmusrühmitused pidasid suvel 50-päevase sõja, milles sai surma 2140 palestiinlast ja üle 70 iisraellase.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles