Läti justiitsminister soovitab samasoolistele paaridele notareid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta Balti seksuaalvähemuste marss toimus Riias.
2012. aasta Balti seksuaalvähemuste marss toimus Riias. Foto: SCANPIX

Samasoolised paarid võivad kasutada notarite teenuseid, ütles Läti justiitsminister Dzintars Rasnačs, kommenteerides üleskutseid tsiviilpartnerlusele seadusliku raamistiku loomiseks.

Minister ütles Läti riigitelevisiooni hommikuprogrammis, et arutada võiks notarite teenustest laiemat teavitamist.

«Samasoolised paarid võivad lahendada oma pärandi- ja varalised probleemid notari juures. See ei ole probleem. Minu arvates liialdavad probleemidega isikud, kes lihtsalt ei tea säärase võimaluse olemasolust,» ütles Rasnačs. «Pole mingit vajadust kirjutada seadusse midagi, mis oleks vastuolus põhiseadusega, mis määratleb perekonda mehe ja naise liiduna.»

Ministri sõnul võivad notarite teenuseid kasutada ka abieluväliselt koos elavad heteropaarid. Rasnačs tunnistas, et notari juures sõlmitavad lepingud ei paku samasugust kaitset nagu ametlik abielu, kuid lisas, et riik on kehtestanud abielupaaridele ka suuremad kohustused.

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs avalikustas eelmisel nädalal Twitteris oma homoseksuaalsuse ning kutsus looma Lätis õiguslikku raamistikku kõigile partnerlussuhetele.

2013. aastal sündis Lätis 44,6 protsenti kõigist lastest abieluväliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles