Aasta ohvitser: Venemaa demonstreerib agressiivsust Euroopa õhuruumis

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta ohvitseriks valitud Ämari lennubaasi ülem kolonelleitnant Rauno Sirk ütles Postimehele antud intervjuus, et Venemaa sõjalennukite aktiivsuse kasv on agressiivsuse demonstreerimine Euroopa õhuruumis ning see seab ohtu tsiviillennukid.

«Ma tooks välja kaks aspekti. Esimene on puhtalt agressiivsuse demonstreerimine Euroopa õhuruumis, meie piiride lähistel, kus lennatakse täisrelvastuses lennukitega. Teine pool on lennuohutus. Need lennukid ei täida enamasti rahvusvahelisi tsiviillennunduse eeskirju,» rääkis Sirk ning lisas, et selline tegevus võib kaasa tuua kokkupõrke Euroopa taevas.

Lennubaasi ülema sõnul teavad provokatsioonide motiive venelased ise, kuid ta rõhutas, et üldjuhul ei lennata täisrelvastuses lennukitega teiste riikide piiride lähedal.

«Me teame kes ja kus lendab,» lausus Sirk. «Me oleme võimelised reageerima väga kiiresti kõikvõimalikele intsidentidele ja sissetungile.»

23-aastat kaitseväes teeninud Sirk pälvis täna aasta ohvitseri tiitli. Sirk väljendas selle üle rõõmu ja lisas, et see on tunnustus kõikidele lennubaasi töötajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles