Moskva elanikud kurtsid ebameeldiva haisu üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva. Vaade Tverskaja tänavale.
Moskva. Vaade Tverskaja tänavale. Foto: Wikipedia.org

Täna hõljus Venemaa pealinnas terve päeva ebameeldiv hais, mis sundis inimesi ujutama võime üle kaebustega ning ametiisikuid pingutama, et lõhna allikat tuvastada.

Täna õhtuks hais hajus ning võimud leidsid ka patuoina, milleks oli Moskva rafineerimistehase õhufiltrite rike, teatas Vene eriolukordade ministeeriumi esindaja.

«12 miljoni elanikuga Moskvas hakati juba täna hommikul kurtma, et õhk lehkab väävli, vesiniksulfiidi ja naftatoodete järele,» märkis Moskva keskkonnamet Mosecomonitoring, kelle andmetel ületas vesiniksulfiidi kontsentratsioon õhus lühiajaliselt normi, kuid vääveldioksiidi tase jäi normi piiridesse.

Võimud kutsusid elanikke mitte paanikasse sattuma. «Vesiniksulfiidi lõhn ei ole ohtlik,» kinnitas eriolukordade ministeerium.

2010. aasta kuumalaine ajal mattus Moskva metsapõlengute tõttu mürgisesse suitsupilve, mis tungis kortermajadesse ja isegi metroosse ja sundis inimesi kandma kirurgimaske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles