Stubb: Soome heaoluühiskond vajab päästestrateegiat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb.
Soome peaminister Alexander Stubb. Foto: Tairo Lutter

Soome on Euroopa Liidu teiste liikmete majanduskasvu ja konkurentsivõime arengut vaadates  langenud tagumiste sekka, peaminister Alexander Stubbi kinnitusel püüab valitsus aidata riigi taas tõusuteele.      

YLE ajakirjanik uuris hommikuprogrammis «Aamu-tv» mida kavatseb valitsus teha majanduse jalgele upitamiseks. Stubbi sõnul tehakse teoks varasemad kokkulepped, nagu sotsiaalvaldkonda ja tervishoidu puudutavad uuendused, valdade kohustuste ja ülesannete vähendamine, pensionireform ja eelarve.

Valitsuse ees seisvatest täiendavatest kohustustest saab Stubbi sõnul aimu järgmisel nädalal, kui koostatakse lisaeelarvet. Ka peab valitsus mõtlema välja strateegia Soome heaoluühiskonna päästmiseks.

«See kestab mõned kuud ja pärast hakkab Soome taas sammhaaval ülespoole liikuma,» jutustas ta.

Peaministri selgitusel on põhiprobleemiks see, et mõnel inimesel ja ka parteil pole praegusest situatsioonist selget pilti. «Oleme oma heaoluühiskonda ülehinnanud. Nüüd lihtsalt peab midagi tegema.»   

Valitsusjuhi kinnitusel hakkab majandus kosuma Soome ettevõtjate, ettevõtete ja soomlastest töötajate toel. Valitsus püüab luua tingimused, kus firmad saavad puhkeda õitsele. Tuleb panustada ettevõtlusesse, lisas Stubb.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles