Kaitseministri nõunik: 80 protsenti Mariupoli OSCE vaatlejatest on Venemaa kodanikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatleja ja Hollandist tulnud uurija lennu MH17 allakukkumispaigas Hrabove küla lähistel.
OSCE vaatleja ja Hollandist tulnud uurija lennu MH17 allakukkumispaigas Hrabove küla lähistel. Foto: SCANPIX

80 protsenti Mariupoli piirkonnas töötavatest Euroopa Julgeoleku- ja Koostööprganisatsiooni (OSCE) vaatlejatest on Vene föderatsiooni kodanikud, teatas eile Ukraina kaitseministri nõunik Vasili Budik.

Budik, kes nõustab kaitseministrit eelkõige vangide vahetamise küsimuses, rääkis uudistekanalilie 112 Ukraina, et tugineb ühelt OSCE ohvitserilt saadud infole.

Paljud OSCE vaatlejatest olevat sealjuures mitte lihtsalt Venemaa kodanikud, vaid endised FSB (föderaalne julgeolekuteenistus) ja GRU (luure peavalitsus) töötajad.

«Nad on meie sõjaväelaste suhtes äärmiselt agressiivselt meelestatud ja lisaks annavad nad edasi informatsiooni meie vägede paiknemise kohta, kogudes seda sõna otseses mõttes meie suurtükiväelasi jahtides,» rääkis Budik.

Varem on ka Grupi Informatsiooniline Vastupanu juht Dmitri Tõmtsuk süüdistanud OSCE vaatlejaid Venemaa kasuks töötamises. Sealjuures on OSCE missiooni tegevuse üle kaevanud ka niinimetatud Donetski Rahvavabariigi võimud, kes väidavad, et vaatlejad jätavad teatamata Ukraina terroritõrjeoperatsiooni (ATO) kuritegudest. 

Viimasel nädalal on OSCE vaatlejad teatanud, et Ukrainas toimub separatistide kontrollitud aladel murettekitav vägede koondumine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles