Valgas saab näha suurt sõjameeste marssi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjameeste marss Valgas
Sõjameeste marss Valgas Foto: Valga linnavalitsus

Laupäeva pärastlõunal toimub Valga II rahvusvahelise sõjaajaloo päevade raames suur sõjameeste marss läbi linna, milles osaleb üle 270 mehe ja rohkelt tehnikat.

Ürituse eestvedaja Meelis Kivi sõnul võib üritusel näha erisugust tehnikat alates Teise maailmasõja ajast kuni tänapäevani, kokku 40-50 ringis.

Marsil osalevate sõjameeste univormid lähevad aga Kivi sõnul ajas veel rohkem tagasi. «Kolonni ees saab näha 800 aasta taguse sõjamehe väljanägemist, kellele järgnevad Põhjasõja sõdurid ja Teise maailmasõja aegsetes vormides sõjamehed,» rääkis Kivi.

Kolonn liigub marsruudil Peetri tn - Kuperjanovi tn - Pikk tn - Vahtra tn - Jaama pst - Vabaduse tn. Jaama puiesteel jääb kolonn seisma ning mehed jalastuvad. Autodele minnakse taas Valga Muuseumi juures.

Sõjameeste marsi ajal ajavahemikus kella 14-15 tuleb kolonni marsruudil arvestada liikluses seisakutega, et kolonn saaks vabalt liikuda. Liiklust korraldavad abipolitseinikud ning kolonni saadab politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles