Riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktoriks sai Klen Jäärats

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klen Jäärats.
Klen Jäärats. Foto: Riigikantselei

Riigisekretär nimetas täna riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktori ametikohale Klen Jääratsi.

Jäärats on olnud 2010. aastast ELi asjade direktori asetäitja ning alates 2013. aasta suvest asendas ta tänaseks Euroopa Komisjoni voliniku Andrus Ansipi kabinetiülemaks siirdunud Juhan Lepassaart. Enne töötas ta Eesti Vabariigi Alalises Esinduses ELi juures Brüsselis, algul siseküsimuste atašeena ning hiljem Eesti alaliste esindajate Väino Reinarti ja Raul Mälgu nõunikuna, teatas riigikantselei pressiesindaja.

Jääratsi sõnul on tema uue ameti suurim väljakutse aidata 2015. ametisse asuval valitsusel kujundada ja ellu viia Euroopa Liidu poliitika aastateks 2015-2019, samuti viia edukalt läbi Eesti EL nõukogu eesistumine 2018. aasta esimesel poolaastal. «Eesti on usaldusväärne ja ettenähtav partner, kes on alati soovinud  anda oma osa Euroopa tuleviku hüvanguks» ütles Jäärats.

Eesistumist kommenteerides ütles Jäärats, et juubeliaastal toimuv eesistumine on heaks võimaluseks Eestit tutvustada ning teisalt tuua ka meie igapäevane toimetamine Euroopas inimestele koju kätte. «Hoolimata kümnendist liidu liikmena, on eesistumine Eesti ametnikele tõsine katsumus,  et kanda pool aastat vastutust kogu Euroopa eest. Tahame kindlasti olla edukad ja särasilmsed eesistujad,» ütles Jäärats.

Jäärats on varem töötanud ka siseministeeriumis liitumisläbirääkimiste ja rändepoliitika valdkondades ning kodakondsus- ja migratsiooni ameti pagulaste osakonna juhatajana. Kõrghariduse omandas ta Õigusinstituudis ning on läbinud riigikantselei tippjuhtide kompetentsikeskuse järelkasvuprogrammi Newton.

Ta on osalenud Eesti liitumisläbirääkimistel Euroopa Liiduga ja hiljem ka Schengeni alaga ning on olnud vahetult seotud Lissaboni leppeni viinud läbirääkimistega.

Euroopa Liidu asjade direktor nõustab ja toetab peaministrit ELi asjades ning seisab hea valitsuse EL poliitika suutlikkuse ja terviklikkuse eest. ELi asjade direktor juhatab ELi koordinatsioonikogu tööd, talle allub riigikantselei EL sekretariaat.

Riigisekretär kuulutas konkursi EL asjade direktori ametikohale välja 25. augustil. Tippjuhtide valikukomisjoni läbi viidud avalikule konkursile laekus kokku  kuus avaldust, kellest lõppvooru pääses neli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles