WHO: leegionäride haiguse puhang Portugalis on murettekitav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leegionäride haiguse puhang Portugalis, mis on vähem kui nädalaga nõudnud viie inimese elu, on tõsine tervishoiualane eriolukord, hoiatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teisipäeval.

WHO teatas, et Portugal oli teavitanud organisatsiooni leegionäride haiguse suurest puhangust Lissaboni eeslinnas Vila Franca de Xiras, avaldades muret selle võimalike mõjude üle.

Leegionäride haigus ei levi otse inimeselt inimesele, kuid võib seda teha vee või õhukonditsioneeride kaudu - näiteks spaades.

Portugali valitsus ütles, et haiguspuhangu põhjustas tõenäoliselt bakter, mis avastati Vila Franca de Xira väetisetehase külmutussüsteemist. Keskkonnaminister Jorge Moreira da Silva ütles, et Adubose tehast kontrolliti, kas seal oli hoolimatust hooldustööde tegemisel või pandi toime mõni «keskkonnakuritegu».

Eelmisel neljapäeval tehti kindlaks esimesed 17 juhtumit ning sestpeale on registreeritud 233 juhtumit, ütles WHO kõneisik Christian Lindmeier Genfis ajakirjanikele. 38 inimest toimetati haiglate intensiivravi osakondadesse ning viis neist suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles