Mehhikos põletasid meeleavaldajad valitsuspartei hoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihane meeleavaldaja Chilpancingos.
Vihane meeleavaldaja Chilpancingos. Foto: SCANPIX

Vihased meeleavaldajad süütasid teisipäeval Mehhiko lõunaosas Guerrero osariigi pealinnas Chilpancingos valitsuspartei kohaliku peakorteri, teatasid pealtnägijad ja tsiviilkaitseametnikud.

Mehhikos on pärast jõuguliikmete ülestunnistust rohkem kui 40 tudengi tapmises vallandunud vägivaldsed meeleavaldused kõikjal riigis vohava kuritegevuse vastu.

Märulipolitsei kähmles sadade meeleavaldajatega, kui kesklinnast asuvast hoonest tõusis paksu suitsu. Peamiselt olid tänavatele tulnud tudengid ja õpetajate ametiühingu liikmed, kes olid relvastatud kaigaste ja kividega.

Vähemalt kolm inimest sai tõsisemalt vigastada, nende seas kaks ajakirjanikku.

Mehhiko  peaprokurör Jesus Murillo teatas sel nädalal, et kuritegelik grupeering tunnistas üles septembri keskel kadunuks jäänud 43 tudengi tapmise.

Tudengid jäid kadunuks 27. novembril Guerrero maakonnas toimunud meeleavaldusel, kui politsei avas väidetavalt Iguala meeri käsul tule õpilaste busside pihta. Arvatav õpilaste massihaud leiti Iguala lähistelt 4. oktoobril.Jõuguliikmete sõnul loovutas tudengid neile politsei. Nende sõnul olid osad tudengid juba lämbunud ja ülejäänud jäeti neile hukkamiseks. Laibad panid nad põlema. Juhtumiga seoses on uurimise all 22 politseinikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles