Liit: ka lapsed peavad staadionil reegleid järgima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti fännid
Eesti fännid Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul ei ole lapsed rahvuskoondise mängudel turvarisk, kuid neile ei saa teha erandit reeglite osas, millest teavitati eelnevalt spetisaalselt treenereid ja avalikkust.

Kommenteerides eilset vahejuhtumit, kus turvamehed ei tahtnud lubada jalgpalli suvelaagris osalenud noori Eesti - Fääri saarte mängu vaatama, ütles Uiboleht, et ei näe jalgpalliliidul vahejuhtumis süüd.

«Oleme kindlad, et EJLi laste suvelaagrite organiseerimine arvestab laste huve ning tagab neile piisava söögi ja joogi igal ajal. Olime täpselt läbi mõelnud nii enne mängu kui ka pärast mängu toimuvad üritused,» rääkis Uiboleht.

Eilne laste suvelaagrite päev nägi Uibolehe välja järgmine. Sõltuvalt sellest, kas lapsed tulid Tallinnast või mujalt, sõid nad esmalt lõunasööki. Tallinnas näiteks kell 14, mujal vastavalt sellele, kuidas kohalikus laagris oli asi organiseeritud - igal juhul sõid lapsed lõunat.

Kell 17 said kõik lapsed uuesti süüa ja juua A. Le Coq Arenal. Pärast söömist instrueeris EJLi esindaja Indrek Zelinski kõiki treenereid ja ütles neile selgelt, et kõigile lastele tuleb edasi öelda, et söökide ja jookidega staadionile ei pääse. Vajadusel saab söögi ja joogi panna hoiule ja saab kätte pärast mängu.

Tagasisõidul said need lapsed, kes tulid väljaspoolt Tallinna, bussis EJLi organiseeritud korraliku suure mitmekihilise võileiva ja šokolaadi, et tagada, et lastel ei oleks tagasisõidul kõht tühi.

Veepudel, mille mõned lapsed mängule tõid, oli Uibolehe sõnul neile antud mitte staadionil, vaid treeningpäeva alguses. «Staadionil ei antud lastele mitte ühtegi joogipudelit,» lisas ta.

Uibolehe sõnul oli ainuke suurem intsident paar aastat tagasi Eesti - Horvaatia mängul, kus 14-aastane poiss viskas pudeliga abikohtunikku, mille eest EJL sai UEFA-lt pool miljonit krooni trahvi.

«Turvateenistus ei saa teha vahet ühel ja teisel pealtvaatajal - turvateenistus võtab vastutuse kõigi staadionil olevate pealtvaatajate ja võimalike intsidentide eest,» lisas ta.

Uibolehe kinnitusel arvestatakse järgmisel korral kindlasti sellega, et lisaks treenerite lastele edasi antud infole, et söögi ja joogiga staadionile ei pääse, viiakse kõik lapsed esmalt hoiuruumi, kuhu nad saavad oma asjad vajadusel jätta.

«EJL vabandab, kui mõnele lapsele või lapsevanemale põhjustas eilne mäng ebamugavusi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles