Galerii: Venemaa uus reisilennuk Tallinna lennujaamas

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lennujaamas maandus täna Venemaal toodetud uut tüüpi lennuk Suhhoi Superjet 100-95, mille idanaabrid töötasid välja koostöös Ameerika lennukitootjaga Boeing.

Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles Postimehele, et seda tüüpi lennukeid Eestis väga tihti ei maandu, aga seda tuleb ikka ette ja tegemist ei ole esimese seda tüüpi lennuki maandumisega Tallinna lennujaamas.

Tallinnas maandunud lennuk ei ole varem Eestis käinud, oma esimese lennu tegi see lennuk tänavu mais.

Venemaa alustas uue rahvusvahelistele standarditele vastava Suhhoi Superjet 100-tüüpi lennuki väljatöötamisega selle sajandi alguses. Lennuki väljatöötamiseks sõlmis Venemaa lepingu Boeinguga, mille konsultandid aitasid lennukit välja töötada. Lennuk on suures osas kokku pandud lääneriikides toodetud osadest, peamiselt Ameerika Ühendriikide, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia firmade toodangust.

Esimese katselennu tegi Suhhoi Supejet 19. mail 2008. Esimene kommertslend seda tüüpi lennukiga toimus 21. aprillil 2011 Jerevanist Moskvasse.

Praeguseks on ehitatud 75 seda tüüpi lennukit. Sõltuvalt mudelist mahub lennuki pardale 115-145 reisijat.

Kuna Suhhoi Superjet tüüpi lennukite tootmine sõltub lääne kaasaegset tehnoloogiast, on eksperdid ennustanud seoses sanktsioonidega edaspidi Venemaale raskusi seda tüüpi lennukite tootmisel ja hooldusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles