Samost saab IRLi esinumbriks Ida-Virumaal

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Ida-Virumaa esinumbriks saab riigikogu valimistel suure tõenäosusega endine ajakirjanik, aasta algul poliitikasse siirdunud Anvar Samost, kirjutab ajaleht Põhjarannik.

Erakonna Ida-Viru piirkonna esimees Joel Guljavin ütles lehele, et kogu nimekiri ei ole veel koos ega järjestus kinnitatud, kuid Samost on esinumbri kohale üks põhilisi kandidaate. «Teda toetades lähtusime sellest, et tal endal on tugev motivatsioon Ida-Virumaa huvides tegutseda. Mulle isiklikult on need seisukohad, mida ta on paljude aastate jooksul väljendanud raadiosaates «Olukorrast riigis», olnud väga mõistlikud ja lähedased,» sõnas ta.

Sondas elanud ja Kiviõli 1. keskkooli lõpetanud Samosti sõnul oli Ida-Viru päritolu otsuse tegemisel, kus kandideerida, olulise tähtsusega. «Mul on siin palju häid tuttavaid. Tunnen Ida-Virumaa olukorda väga hästi − nii kohalikku ettevõtlust kui kultuurielu. Ma tunnen end siin kindlamalt kui kusagil mujal,» ütles ta ja lisas, et Ida-Virumaa on koht, mis vajab Eesti riigilt suuremat tähelepanu, ja IRLi programmi on kavas kirjutada mitmeid selle maakonnaga seotud teemasid.

Eelmistel, 2011. aasta riigikogu valimistel oli IRLi esinumber Ida-Virumaal olümpiavõitja Erki Nool, kes sai maakonnas 1397 häält ja pääses ringkonnamandaadiga parlamenti. Seekord ei olnud ta Guljavini sõnul Ida-Virumaal kandideerimisest enam huvitatud. «Ta on tunnistanud, et temale on Tallinn ikkagi kodusem ja ta soovib seal rohkem pühenduda noortespordi arendamisele,» lausus piirkonna juht.

Ida-Viru esinumbrina kaalus IRL pikka aega ka Tartu ülikooli Narva kolledži direktorit Katri Raiki, kes aga muutis ise mitmel korral kandideerimissoovi suhtes meelt. «Ütlesin lõpuks «ei»,» sõnas Raik eile. «Jõudsin äratundmisele, et minus ei ole piisavalt poliitiku soont. Inimene peaks tegema asju, mis tal kõige paremini välja tulevad.»

Lisaks Samostile peaksid Guljavini sõnul IRLi nimekirjas Ida-Virumaal kandideerima Euroopa Parlamendi liige Tunne Kelam, maavanem Andres Noormägi ning endised riigikogu liikmed Ants Pauls ja Kaja Kreisman, kirjutab Põhjarannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles