Riigikogu juhatus toetas Eesti lipu paigutamist istungisaali

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp
Eesti lipp Foto: Reuters / Scanpix

Riigikogu juhatus otsustas eile toetada põhiseaduskomisjoni ettepanekut paigutada parlamendi istungisaali Eesti lipp.

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul paigutatakse Eesti lipp lipujalale presidendi looži ette, kus see on ka seni asunud pidulike sündmuste ajal. «Riigilipu töörühm jätkab tööd täiendavate võimaluste leidmiseks riigi sümboolika paigaldamiseks riigikogu saali,» ütles ta.

Reformierakonna fraktsiooni teatel kuuluvad riigilipu töörühma reformierakondlased Rein Lang ja Kalev Lillo, sotsiaaldemokraadid Maimu Berg ja Mart Meri, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Aivar Kokk ja keskerakondlane Priit Toobal.

«Eile kogunenud Eesti lipu komisjon oli tulemuslik ja tegi otsuse, et kuigi pole parimat professionaalset kujunduslahendust, on siiski olemas kindel poliitiline soov, et alates homsest käsitletakse kõiki päevi pidupäevadena ja Eesti lipp tuuakse saali,» ütles juba eelmisel sügisel lipu istungisaali viimiseks ettepaneku teinud Lillo.

Fraktsiooni teatel asus komisjon otsima ka lahendust, kuidas trikoloori ja riigivappi saali väärikamalt paigutada. Esimeste tulemusteni võiks töörühm Reformierakonna hinnangul jõuda uue aasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles