Pevkuri sõnul on politsei ressurss kõikides riikides piiratud ja tuleb teha valikuid

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur.
Siseminister Hanno Pevkur. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher tõdes «Pealtnägijas», et korrakaitse read on nii hõredad, et osa kriminaalasju jäetakse tegelikult uurimata ja politsei töötab kriitilise piiri peal, siseminister Hanno Pevkur ütles oma vastuses, et teisteski riikides ei suuda politsei tegeleda kõigi kriminaalasjadega ning seetõttu lepitakse kokku prioriteedid.

«Ma usun, et telekaamera vahendusel politseitööd ja politsei taktikat arutama hakata ei ole kõige mõistlikum, mis on mõistlik - anda inimestele kindlus, et kui on peresuhtevägivallast või korruptsioonikuriteost või narkokuriteost võimalik ja vajalik teatada, siis see vajadus tuleb ka realiseerida,» ütles minister Pevkur «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Samas alustas just äsja justiitsministeerium vägeva kampaaniaga, kus kutsutakse üles teada andma koduvägivallast ja professionaalide poole pöörduma, «Pealtnägija» loos tõdes Elmar Vaher, et politsei töötab viimasel piiril, ta lisas, et siseminister on teadlik, millised on politsei võimekused ja kuidas on eelarve liikunud.

Pevkur kinnitas, et PPA personalieelarve kasvab järgmisel aastal 9 protsenti ning kuidas seda kasutatakse, on PPA otsus, endine siseminister Ken-Marti Vaher (IRL) tõdes, et tuleval aastal PPA-le eraldatud raha ei ole piisav. «Palgafondi kasv on väiksem kui 2014. aastal. See on juba tegelikult omaette märk, et sisejulgeoleku kasv on väiksem kui sel aastal, mis on tegelikult ju ebanormaalne,» märkis Ken-Marti Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles