Paet: Venemaa loob Ukrainas juba teist külmutatud konfliktiala

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Pm

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet ütles Brüsselis Euroopa Parlamendi täiskogu istungil, et Venemaa on Ukraina territooriumile loomas juba teist külmutatud konflikti piirkonda, takistamaks Ukraina teed Euroopa Liidu suunas.

Paeti sõnul on niinimetatud valimised Donetski ja Luganski piirkonnas suunatud nende alade äralõikamisele ülejäänud Ukrainast ning need poleks saanud toimuda Venemaa otsese kaasaaitamiseta. «Lisaks on taas hakanud Ukrainasse liikuma Venemaa sõjatehnika ning Ukrainal pole tekkinud võimalustki oma piiri täielikuks kontrolliks. Minski kokkuleppeid lahenduse suunas liikumiseks ei kavatsetagi täita,» sõnas ta.

Paet ütles, et Euroopa Liit peab täiendama sanktsioneeritavate nimekirja vähemalt nende osas, kes otseselt panustasid nn valimiste läbiviimisele Ida-Ukrainas. «Samas on Venemaa tegevus paraku jätkuvalt olukorda pingestav ning seda tuleb edasiste sanktsiooniotsuste tegemisel selgelt silmas pidada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles