Kadri Simson: Reformierakonna edumeelsus asendus asenda­matusega

Kadri Simson
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: PP

Reformierakonna tekkimist mäletan ma hästi. Nimelt astusin 1995. aastal Keskerakonda just seetõttu, et vastloodud Reformierakond soovis kõrghariduse tasuliseks muuta ja mina pidasin sellist rahakoti eelistamist vaimsetele võimetele valeks teeks.

Aastate jooksul on Reformierakond viinud läbi ridamisi algatusi, mis kantud eesmärgist teha kingitusi kõige jõukamatele. Algaastatel oli selles ka innustavat edumeelsust, kuid viimastel aastatel pigem ideedepuudust ja kinnisidee enda asendamatusest.

Juubeli puhul soovin Reformierakonnale pikka iga. Tema noorte juhtide pikaajalisuse poliitikas tagaks aga üks kosutav mõttepaus opositsioonis, et leida vastus küsimusele, mida on kümnendat aastat peaministriparteiks olles valesti tehtud, et Eesti rahvaarv väheneb, majandus on seisakus ning maksudest ei suudeta täita enam riigi põhiülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles