Anvelt: seadusemuudatused leevendavad politsei ülekoormust

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Liis Treimann

Tänasel valitsuse pressikonverentsil kinnitas justiitsminister Andres Anvelt, et mitmed seadusemuudatused leevendavad praegust ülekoormust politsei- ja piirivalveametis.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher tunnistas «Pealtnägijale» antud intervjuus, et korrakaitse read on nii hõredad, et osa kriminaalasju jäetakse ülekoormuse tõttu tegelikult uurimata.

«Siiani me oleme järginud printsiipi, et politsei ja prokuratuur peavad menetlema kõiki kuri- ja väärtegusid,» nentis pressikonverentsil Andres Anvelt. «Meil on praegu menetluses riigikogu õiguskomisjonis väärteomenetluse seadus, mis annab politseile õiguse asjades, kus ei ole kellelegi tekitatud otsest suurt kahju ja see ei ole seotud inimeste tervisega, otsustada, kas menetleda seda või piirduda fikseerimisega. Kuritegude puhul täpselt samuti, kriminaalmenetluse seaduse muudatused annavad politseile võimaluse otsustada lõpetamise küsimuse üle,» rääkis Anvelt.

Ta nentis, et justiitsministeerium võtab luubi alla ka kriminaalmenetluse, kus on praegu palju dubleerimist, mis raiskab ressurssi. «Me viime läbi menetlust kohtueelses staadiumis kui ka kohtus ühtedel alustel, see on raiskamine. Justiitsministeerium võtab selle teema üles.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles