Kadõrov kinnitas Venemaad ähvardanud islamisti tapmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISi komandöri Omar al-Shishani hukkumine sai kinnitust.
ISi komandöri Omar al-Shishani hukkumine sai kinnitust. Foto: SCANPIX

Venemaa ähvardanud Islamiriigi välikomandör Tarhan Batirašvili on tapetud, kinnitas Tšetšeeni Vabariigi president Ramzan Kadõrov Instagramis.  

«Islami vaenlane Tarhan Batirašvili, kes kasutas ka nime Abu Omar al-Shishani, on tapetud. Nii juhtub kõigiga, kel tuleb pähe mõte ähvardada Venemaad ja Tšetšeeni rahvast.»   

Oktoobri alguses sai teatavaks, et Islamiriigi välikomandör Batirašvili ähvardas Venemaad invasiooniga, lubades endaga kaasa võtta tuhatkond islamisti ning maksta Moskvale kätte.  

Islamiriigi esindajad avaldasid septembris interneti video, kus ähvardasid päästa Kaukaasias valla sõja. Üks terroristidest pöördus Vene presidendi Vladimir Putini poole ja teatas, et kavatseb vabastada Tšetšeenai ja Kaukaasia ning moodustada seal islami kalifaadi. Vastuseks sellele lubas Kadõrov, et kaitseb Venemaad.

Tarhan Batirašvili sündis 1986. aastal Gruusias Pankisi orus. Tema isa on grusiin, aga ema on  kisti. Mees ise on Gruusia sõja veteran.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles