Kohus määras Narva jõel piiri rikkunud venelastele vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus tunnistas 13. novembril 63-aastase Mihail Suhušini ja 54-aastase Aleksandr Ladurovi süüdi Eesti-Vene ajutise kontrolljoone ületamises ning karistas neid kokkuleppemenetluse korras kahe kuu ja üheksa päeva pikkuse vangistusega.
Viru maakohus tunnistas 13. novembril 63-aastase Mihail Suhušini ja 54-aastase Aleksandr Ladurovi süüdi Eesti-Vene ajutise kontrolljoone ületamises ning karistas neid kokkuleppemenetluse korras kahe kuu ja üheksa päeva pikkuse vangistusega. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru maakohus määras neljapäeval reaalse vangituse kahele Vene kodanikule, kes septembri keskel sõitsid paadiga Narva jõel ebaseaduslikult Eestisse ning hakkasid vastu neid kinni pidama tulnud Eesti piiriametnikele.

Viru maakohus tunnistas 63-aastase Mihail Suhušini ja 54-aastase Aleksandr Ladurovi süüdi Eesti-Vene ajutise kontrolljoone ületamises ning karistas neid kokkuleppemenetluse korras kahe kuu ja üheksa päeva pikkuse vangistusega. Ühtlasi kehtestas kohus meestele Eestisse sissesõidukeelu viieks aastaks.

20. septembril kella 12.20 paiku teatati Vasknarva kordoni piirivalvuritele, et Narva jõel on Eesti poolel kalastamas Vene Föderatsiooni registreerimisnumbriga kalapaat. Sündmuskohale reageerinud piirivalvurid selgitasid välja, et kaks Vene Föderatsiooni kodanikku olid ületanud ajutist kontrolljoont ning pannud sellega toime ebaseadusliku piiriületuse.

Kinnipidamisel osutasid mehed piirivalvuritele tugevat vastupanu ja eirasid neile antud korraldusi. Lisaks üritasid mehed põgeneda tagasi Vene Föderatsiooni poolele, lõigates kolmel korral noaga läbi köie, millega nende paat oli kinnitatud piirivalvekaatri külge. 

Mehed peeti kahtlustatavana kinni ja viidi Jõhvi arestimajja.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhi Indrek Püvi sõnul on Narva jõel ajutine kontrolljoon märgistatud spetsiaalsete poidega, mille vaheline ala on lühike ja kontrolljoone kulgemine hästi näha. «Seetõttu on hooletusest sündinud piiririkkumisi Narva jõel suhteliselt vähe. Piirvalvuritele vastuhakkamist tuleb ette üliharva,» sõnas Püvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles