Leht: Rootsil on kindlaid tõendeid veealusest piiririkkumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi mereväelased 21. oktoobril Stockholmi arhipelaagis otsingutes.
Rootsi mereväelased 21. oktoobril Stockholmi arhipelaagis otsingutes. Foto: SCANPIX

Rootsil on kindlaid tõendeid territoriaalse puutumatuse veealusest rikkumisest Stockholmi saarestikus eelmisel kuul, kirjutas täna ajaleht Svenska Dagbladet.

Lehe allikate teatel saadi sellele kinnitus luureandmete analüüsimisel.

Rootsi peaminister Stefan Löfven, kaitseminister Peter Hultqvist ja kaitseväe juhataja Sverker Göransson korraldavad sel teemal täna Eesti aja järgi kell 12:30 pressikonverentsi. 

Rootsi militaarstrateegia eksperdi Stefan Ringi sõnul sai Rooti andmete analüüsil ilmselt teistelt riikidelt abi. Võimalik, et kõige kasulikumaks osutusid helisalvestised veealusest tegevusest ning neid võrreldi teistelt riikidelt saadud helinäidistega, et tuvastada, mis tehnikaga võis tegu olla.

17. oktoobril sai Rootsi merevägi teate, et Stockholmi saarestikus võib tegutseda võõrriigi allveelaev. Veealuse tegevuse tuvastamiseks alustati ulatuslikku mereväeoperatsiooni, mis kestis viis päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles