Ansip: mõnest uuest liitujast ma väga vaimustuses ei ole

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Jassu Hertsmann / Postimees

Reformierakonna endine kauaaegne esimees Andrus Ansip ütles, et kuigi ta isiklikult ei ole mõnest parteivahetajast väga vaimustuses, ei ole erakond kunagi teinud uutele liitujatele takistusi.

Ansip ütles Kuku raadio saates «Nädala tegija», et ei pea parteivahetusi mitte niivõrd erakonna, kuivõrd nende inimeste enda probleemiks. «Kui nad ühes erakonnas ennast teostada ei saa ja loodavad teises erakonnas oma ideid paremini realiseerida, siis ju nende otsus on põhjendatud,» lausus ta.

Tema sõnul on Reformierakond liberaalne erakond ega ole teinud veendunud liberaalidele takistusi oma ideede erakonna kaudu realiseerimiseks. «Jah, mõnest liitujast ma väga vaimustuses ei ole, aga ei ole kunagi Reformierakonna juhatus otsustanud taolisi liitumisi. Need on piirkonnaorganisatsioonide otsused,» ütles Ansip.

Ta lisas, et küllap piirkonnad ise teavad, millistel kaalutlustel on nad otsuseid teinud. «Mõnel puhul võib-olla see saamahimu pole olnud domineeriv, domineeriv on olnud hoopis soov teistele haiget teha kedagi vastu võttes konkureerivast erakonnast. Ma ei tahaks neil teemadel spekuleerida,» ütles Euroopa Komisjoni praegune asepresident.

Oktoobri lõpus teatasid Reformierakonda astumisest seni Isamaa ja Res Publica Liitu kuulunud Eerik-Niiles Kross ja Yoko Alender.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles