Eesti soomusväelased hakkavad koolitust saama Soomes

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes väljaõppe läbinud kaitseväelased hakkavad omakorda koolitama teisi Eesti kaitseväelasi, et tagada Hollandi Kuningriigilt hangitavate CV90 lahingumasinate opereerimiseks vajalikud oskused.
Soomes väljaõppe läbinud kaitseväelased hakkavad omakorda koolitama teisi Eesti kaitseväelasi, et tagada Hollandi Kuningriigilt hangitavate CV90 lahingumasinate opereerimiseks vajalikud oskused. Foto: AFP / Scanpix

Täna kohtunud Eesti ja Soome kaitseministeeriumite kantslerid arutasid järgmisest aastast käivituva Eesti jalaväe lahingumasinate spetsialistide koolitusvõimalusi Soome soomusvägede koolis.  

Alates järgmise aasta veebruarist saavad Eesti kaitseväelased Soome Panssarikoulus läbida erinevaid jalaväe lahingumasinate CV90 spetsialistide koolitusi koos Soome kaitseväelastega. Koolitustele lähevad nii ohvitserid, allohvitserid kui ka kadetid. Kursused puudutavad erinevaid valdkondi masinate juhtimisest ja pardarelvade käsitlemisest taktika ja hoolduseni, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

«Meie jaoks oluline tagada kaitseväelaste hea ettevalmistus ning alustada koolitustega juba praegu,» ütles kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran. «Kuna Soomel on olemas aastatepikkune kogemus jalaväe lahingumasinate CV90 opereerimisel ning neil on ka hea väljaõppebaas, mida ollakse valmis ka meiega jagama, on seal emase väljaõppe saamine Eesti jaoks väga hea võimalus,» lisas ta.  

Soomes väljaõppe läbinud kaitseväelased hakkavad omakorda koolitama teisi Eesti kaitseväelasi, et tagada Hollandi Kuningriigilt hangitavate CV90 lahingumasinate opereerimiseks vajalikud oskused.    Eesti ja Hollandi Kuningriik kirjutavad 44 jalaväe lahingumasina CV90 ja toetusmasinate hankelepingule alla detsembris. Eestisse tarnitakse masinad järk-järgult aastatel 2016-2018.   

Paralleelselt masinate tarnetega hakkab peale ka Eesti kaitseväelaste väljaõpe, vajaliku taristu ja harjutusalade arendamine, mis toimub järk-järgult alates 2015. aastast. Jalaväe lahingumasinate, toetusmasinate, varuosade ja laskemoona hange on taasiseseisvunud Eesti kõige suurem relvastushange ja suur arenguhüpe Eesti kaitseväele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles