Kallinev kütus tõi Iraanis kaasa eeslimüügibuumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeslid.
Eeslid. Foto: SCANPIX

Paljud Iraani külaelanikud ja talunikud on olnud sunnitud kütust nõudvad sõiduvahendid kõrvale jätma, sest lääneriikide sanktsioonide käes vaevlevas riigis jätkavad kütusehinnad tõusmist. Nii ongi talve lähenedes teinud eeslite müük suure hüppe, kirjutab uudistelehekülg Khorad News.

«Bensiini ja diisli hinnatõus on põhjus, miks Iraani külaelanikud on hakanud taas eesleid kasutama,» teatab Khorad News.

Eeslibuum on eriti märgatav olnud riigi loodeosa mägistel aladel, kuid uudistelehekülje Eghtesad Newsi teatel on eeslid kasutusse läinud ka mõnes linnas. Eeslite seisukohalt on tegu kahtlemata hea uudisega, kuna varem tavatsesid omanikud neid enne talve hüljata, kuna neil polnud nende toitmiseks raha. Varem lasid mõned külaelanikud talve eel oma eeslid loodusesse vabaks, seal loomad surid, kirjutab Eghtesad News.

Selle aasta aprillis vähendas Iraan majanduse tugevdamiseks kütuse subsideerimist. Tarbijate jaoks oli käik karmide tagajärgedega, sest kütusehinnad kasvasid üleöö kuni 75 protsendi võrra. Lisaks on Iraanis kallimaks läinud ka vesi ja elekter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles