Soome, Läti ja Leedu politseinikud tulevad Eestisse patrullima

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Inglise jalgpallimängu ajal osalesid Suurbritannia korrakaitsjad Tallinnas koos Eesti politseinikega ühispatrullides.
Eesti-Inglise jalgpallimängu ajal osalesid Suurbritannia korrakaitsjad Tallinnas koos Eesti politseinikega ühispatrullides. Foto: Politsei

Siseminister Hanno Pevkur andis politsei- ja piirivalveametile loa kaasata novembris ja detsembris politsei tegevusse avaliku korra ja julgeoleku tagamisele Soome, Läti ja Leedu politseinikke.

Päris omapead naaberriikide politseinikud siiski Eestis patrullima ei hakka, vaid naabrite korrakaitsjad teevad politseitööd ühispatrullides koos Eesti politseinikega. Patrullides kannavad naaberriikide politseinikud oma asukohariigi politseivormi.

Siseminister Hanno Pevkur allkirjastas novembri alguses käskkirja, millega andis loa kasutada Soome, Läti ja Leedu politseinikke avaliku korra ja julgeoleku tagamisel ajavahemikus 5. novembrist 31. detsembrini.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich ütles Postimehele, et siseministri käskkiri ei ole oma loomult uus kokkulepe.

«Politsei- ja piirivalveamet teeb väga tihedalt koostööd naaberriikide kolleegidega – näiteks korraldatakse ühiseid operatsioone nii sadamates kui ka maismaapiiril, kus kontrollitakse näiteks autojuhtide kainust ja otsitakse võimalikke varastatud esemeid,» rääkis Uldrich.

Lisaks ühistele politseioperatsioonidele on Eesti politseinikud osalenud aastate jooksul niinimetatud vahetusprogrammis. Näiteks Põhja prefektuuri mitme jaoskonna patrullpolitseinikud on käinud patrullis Helsingi politseinikega, niisamuti nagu naaberriigi kolleegid saanud kogemusi Eestis töötades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles