WikiLeaks plaanib peagi avaldada veel Afganistani dokumente

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

WikiLeaksi asutaja Julian Assange teatas eile, et organisatsioon plaanib peagi avaldada ülejäänud Afganistani sõja salajased dokumendid. Pentagon hoiatas, et see võib seada ohtu julgeoleku ning inimelud.

Erakordne paljastus, mis avaldas dokumente Afganistanis toimunud sõja kohta, ärritas USA ametnikke, julgustas kriitikuid ja tõmbas tähelepanu Talibanile, saab peagi järje. Pentagoni sõnul võiks järjekordne toimikute avaldamine olla sõjaväele veelgi ohtlikum, vahendab Associated Press.

Pentagoni pressisekretär Geoff Morrell kirjeldas WikiLeaksi tegevust kui vastutustundetuse tippu. Morrelli sõnul paneks seaks see väga paljud inimesed ohtu.

Julian Assange ei andnud kindlat kuupäeva, millal ülejäänud 15 000 dokumenti avaldatakse, aga ta ütles, et üle poolte nendest on avalikustamiseks valmis. Samuti ei soostunud Assange ütlema, kus dokumendid avalikustatakse.

Seega ei tea praegu keegi, kas need paisatakse taas prominentsetesse meediaväljaannetesse nagu The New York Times, The Guardian ja Der Spiegel või lihtsalt WikiLeaks’i kodulehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles