Tallinnas võib esineda Elisa mobiilside häireid

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefon.
Telefon. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest alustab Elisa koostöös Huaweiga 4G LTE võrgu võimendamistöödega Tallinnas. Sellega seoses võib ehitustööde ajal linnas esineda häireid Elisa mobiilsideteenuste töös.  

Elisa võrgujuht Andrus Kaarelsoni sõnul uuendatakse pealinna mobiilse interneti võrk 280 tugijaama ulatuses, millest 100 ehitatakse valmis käesoleva aasta ning 180 tuleva aasta esimese kvartali lõpuks. «Tallinna esimene ehitusetapp kestab selle aasta detsembri keskpaigani ning selle aja jooksul võib meie mobiilsideteenustes esineda kohati ka häireid,» märkis Andrus Kaarelson. «Jälgime kõikide uuendustööde ajal teenuste toimivust ning teavitame võimalikest levikõikumistest kliente koheselt.»     

«Pealinnas tiheneb Elisa 4G võrk senisega võrreldes kolm korda ning üle Eesti kaks korda. See võimsam võrk tagab kliendile üle Eesti kaks korda kiiremad netikiirused ning veelgi tugevama levi siseruumides,» täpsustas Andrus Kaarelson. 

Elisa võrgu võimendamise projekt käib käsikäes tarbija interneti kasutusharjumuste muutumisega. «Veel mõned aastad tagasi piisas kliendile mobiilse interneti kasutamisel meilide ja uudiste lugemisest. Täna on Elisa kliendi interneti tarbimine oluliselt mitmekesisem. Lisaks meilide lugemisele on nõudlikum klient harjunud telefonist ja tahvelarvutist vaatama filme, uudiseid ja seriaale, soovib sotsiaalmeedias üles laadida ja jagada enda tehtud pilte ja videoklippe ning suhelda oma lähedastega Skype’i kaudu,» rääkis Andrus Kaarelson.  

Suuremahuliste võrgu võimendamistöödega alustab Elisa tänasest Tallinnas ning uuel aastal jätkab Tallinna tihendamise ning teiste Eesti linnade ja piirkondade võrkude uuendamisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles