Oviir kandideerib sotside nimekirjas riigikokku

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Oviir
Liisa Oviir Foto: Erakogu

Ekspoliitiku Siiri Oviiri ja eelmise riigikontrolöri Mihkel Oviiri tütar, seni merendus- ja energeetikavaldkonnas tegutsenud jurist Liisa Oviir kandideerib Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas riigikokku.

«Olen loomult tugeva õiglustunde ja sügava sotsiaalse tunnetusega inimene. Arvestades, et olen poliitikat näinud lähedalt alates lapsepõlvest, siis tundub minek poliitikasse asjade loogilise jätkuna,» ütles ta erakonna teatel.

Oviir soovib enda sõnul osaleda keskkonnaõiguse regulatsiooni muutmises, eelkõige riigi maavarasid puudutavas osas. «Maavara kui riigi ressurss toob riigile rahalist kasu, kui seda võõrandatakse õiglastel tingimustel. Sama oluline on aga, et kaevandamisega kaasnevad mõjud keskkonnale oleks viidud miinimumini ja adekvaatne osa tasust läheb kaevandamispiirkonna hüvanguks,» lausus ta.

Murettekitavaks peab Oviir Eesti merenduse, eelkõige laevanduse ja sellega seotud õppetegevuse seisu. Tema sõnul näeb Eesti merenduspoliitika aastateks 2012-2020 ette eesmärgi, mille kohaselt sõidaks 2020. aastaks Eesti lipu all üle 500-tonnise kogumahutavusega kaubalaevu vähemalt 35.

«Tegelik elu on vastupidine ja selle aasta aprillis lahkus Eesti lipu alt viimane kaubalaev. Kui arvestada, et iga uus töökoht merel tekitab juurde kolm töökohta kaldal, tuleb riiklikult leida ja kehtestada meetmed, et mereriik Eesti omaks ka oma lipu all sõitvaid laevu,» lausus ta.

Oviir on töötanud juristina 16 aastat, neist 10 aastat laevandusvaldkonnas Tallinkis ja viimased kuus aastat Eesti Energias, nõustades Eesti Energia Kaevandusi ning koordineerides kontserni suhtlust ametiühingutega. Samuti tegutseb ta personalijuhtimise organisatsiooni PARE koolitajana töösuhete ja sotsiaalse partnerluse valdkonnas.

Riigikogu valimised toimuvad Eestis 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles