Majandusteadlane Andres Arrak astub IRLi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arrak
Andres Arrak Foto: Liis Treimann / Postimees

Majandusteadlane Andres Arrak teatas, et astub Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL), kuid ei kandideeri kevadistel riigikogu valimistel.

Arrak ütles IRLiga liitumist põhjendades, et erakonnal on realistlik vaade Eesti majanduse hetkeolukorrale. «IRLi majandusprogrammis on meetmed, mis toetavad majanduskasvu, mitte ei keskendu ümberjagamisele. Selle asemel, et maksustada kõrgema maksumääraga rikkamaid, aitab meid rohkem, kui parandame madalama sissetulekuga inimeste olukorda,» ütles ta erakonna teatel, avaldades toetust ka plaanile vähendada tööjõumakse ja vabastada madalapalgalised tulumaksu maksmisest.

Samuti pidas Arrak oluliseks erakonna julgeolekupoliitika visiooni. «IRLi eestvedamisel tõsteti eelmises valitsuses kaitsekulutused kahe protsendini SKPst ning just toonane kaitseminister Urmas Reinsalu oli see, kes kutsus Ukraina kriisi valguses Eestisse liitlasväed,» ütles ta.

Kui algul teatas IRLi pressiesindaja, et Arrak osaleb ka kevadistel riigikogu valimistel, siis hiljem täpsustas ta, et sellist plaani Arrakul siiski ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles